< srpanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Čušpajz mog života


utorak, 10.07.2012.

5 razloga da hetero muško ode gledati Magic Mikea

Negdje sam pročitao da je um poput padobrana, da bi funkcionirao, treba biti otvoren. Pa tako molim lijepo da svi pripadnici muškog roda koji preferiraju ženski rod (i slučajno zabauljaju na ovaj blog) ovo pročitaju i uzmu pod razmatranje.

Magic Mike, Magic Mike


Magic Mike ilivamga film o i sa muškim striperima. Ako će vas bolja polovica odvući na film ili će već jest, evo vam pet razloga da skinute taj kiseli osmjeh i ne mrštite čelo. Sigurno nećete uživati u filmu iz istih razloga kao i pripadnice ljepšeg spola, no dobra zabava je zagarantirana.

1. Priča ide iz muške perspektive

Glavni akter priče iz naslova je muški muškarac. Ciljevi u životu su mu ostvariti vlastiti biznis, zaradtii na tome što više love, naći ženu svog života i usput imati koji menage a trois. Ništa što prosječnu muško ne želi. E sad, da mu posao nije tipičan to se mora priznati, no ako bolje sagledate i takav posao traži bar jednu ili dvije stvari koje oba spola gledaju, bar na prvu loptu. Da dobro izgledate i još bitnije da znate što biste radili sa svojim tijelom. Striptiz je prije svega ples sa elementima akrobacije, a to definitivno ne mogu izvoditi slabašni dečkići. I unatoč činjenici da je većine publika ženskog spola, priča teče iz naše perspektive.

2. Začudo film ima manje muške golotinje i više ženske nego što ste mislili

Ovo je jedan od aspekata zbog kojeg muški rod zaobilazi ovaj film: muška golotinja. Blic info: više toga ste vidjeli u svlačionicama nego na filmu. Nema niti jednog krupnog plana određenog dijela tijela, ni frontalnog prikaza alatki a i scene striptiza su relativno kratke. S obzirom da nisam očekivao niti jedan par sisa u ovom filmu, mogu reći da su moja očekivanja premašena i preko 100%, jer već u prvoj sceni vidite blizance Olivie Munn. Ni ostatak filma dame se ne šeću u redovničkim odorama. Naravno da će film o muškim striptizetama imati tange, no daleko od toga da je film feministički nastrojen.

3. Film je dobar i točan

OK, naravno ovdje ne pričam o Oscarima ili najboljem filmu godine ali pobogu producent je Steven Soderbergh koji je poznat po tome što uskače u dobre ali neobične projekte. Film kao film iako traje dva sate ne biste rekli, jer nema trenutka u kojem radnja stane i stoji. Dapače cijela sekundarna priča sa drogom uopće nije stavljena u niti jedan trailer. Plus, zahvaljujući jednoj 'rvackoj snaši iz JuEsofEj, koja je bila u branši s kojom se bavi film, svako malo sam sa strane čuo ”Oh my God, that is SO true. I'm feeling homesick now.” Dakle peglanje novčanica, pripreme prije nastupa, all true!

4. Humor je nekorektan

”How pregnant did you get that girl's mouth last night?” je samo jedan primjer iz filma koji dokazuje da scenarij nije napisao/la netko tko živi od pisanja romantičnih komedija. Dapače kompletni humor više navlači na Hangover nego na Pretty Woman. Koje su opasnosti žena sa viškom kila, rasprave o opasnosti herpesa ili totalna tabula rasa kada su u pitanju imena žena s kojima su upravo spavali su samo kap u moru. Da ne pričam o scenama alkohola i idućejutarnjih koji-kurac-smo-radili-prošlu-noć momenata. Na kraju vam i bude jasno zašto su odabrali striptiz kao karijeru: novci, žene i dobra zabava.

5. Bolja polovica će biti pomalo frisky nakon filma

S obzirom da je danas teško išta prodati bez ”rezultata koji se vide odmah” mislim da je ova zadnja točka jasna sama po sebi. Ako možete prijeći preko svog ranjenog ega da ne izgledate kao dečki iz filma i da imate dvije lijeve noge kad je u pitanju ples, možete mudro svu sexy energiju koju je vaša draga nakupila tokom filma usmjeriti prema sebi i iskoristiti je do maksimuma. I pritom nju uvjeriti da je sve bila njena ideja. Jedan od rijetkih trenutaka kada je to moguće, pa ga iskoristite.

Pozdravno, Ribac



- 21:00 - Drekni nježno (4) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Arhiva >>